[$logo_alt]
Союз птицеводов Украины
www.poultryukraine.com

Новости ассоциации
11.12.2021

БЕЗ АНТИБІОТИКІВ! ПІДТВЕРДЖЕНО!

БЕЗ АНТИБІОТИКІВ! ПІДТВЕРДЖЕНО!

 Асоціація «Союз птахівників України» розпочала процедуру ухвалення виробників – членів асоціації щодо вирощування птиці без застосування антибіотиків.

 
Асоціація «Союз птахівників України», за підтримки FAO, Європейського банку реконструкції та розвитку та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, розробила та затвердила вимоги щодо вирощування птиці без застосування антимікробних засобів, а також Стандартну операційну процедуру підтвердження відповідності потужностей птахопідприємств даним вимогам. Після аудиторського контролю відповідності, підприємства набудуть права наносити додаткове маркування на продукцію, яка отримана від птиці вирощеної без застосування антибіотиків.
 
З першого січня 2020 року Асоціація «Союз птахівників України» розпочала контрольований моніторинг залишків інгібіторів та токсинів у кормах, воді, кінцевій продукції та продуктах життєдіяльності птиці протягом всього циклу її вирощування на п'яти підприємствах – членах Асоціації, а саме:
 
· ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Групи МХП (ТМ «Наша Ряба»)
· ТОВ «Вінницька птахофабрика» Групи МХП (ТМ «Наша Ряба»)
· ПрАТ «Оріль-Лідер» (ТМ «Наша Ряба»)
. ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» (ТМ «Епікур»)
· ТОВ «Ясенсвіт» ГК «Ovostar Union» (ТМ «Ясенсвіт»).
 
Всі дослідження відповідно планам моніторингу будуть проводитися в акредитованих за ISO 17025 (міжнародний стандарт лабораторного визнання методів досліджень та простежуваності). Після отримання достатньої кількості даних (3 міс), відповідно галузевих вимог буде проведено оцінка відповідності (аудит). Результати аудиту та висновок про відповідність будуть вважатися підставою для надання права наносити маркування на харчовий продукт даних компаній. Результати аудитів (без конфіденційної інформації) будуть доступні кінцевому споживачу на сайті Асоціації.
 
Маркування, приклад якого додається у Вимогах, може бути нанесено лише підприємствами, які матимуть висновок про відповідність галузевому стандарту та будуть розміщені на сайті Асоціації «Союз птахівників України».
 
Список підприємств, яким дозволено наносити додаткове маркування:
ПрАТ «Миронівська птахофабрика» - клас А (ЗВІТ ПО АУДИТУ)
ТОВ «Вінницька птахофабрика» - клас А  (ЗВІТ ПО АУДИТУ)
ПрАТ «Оріль-Лідер» - клас А.     (ЗВІТ ПО АУДИТУ)
 
 
2 лютого 2022.
Асоціація «Союз птахівників України», дотримуючись Добровільних вимог до птахогосподарств із технологією вирощування птиці та отримання продукції птахівництва без використання антимікробних засобів та/або без залишків антимікробних засобів, а також умов Стандартної операційної процедури щодо самоконтролю дотримання добровільних вимог, здійснила заходи  періодичного контролю їх виконання підприємствами, які підтвердили відповідність вимогам та мають право наносити додаткове маркування.
 
Зокрема, враховуючи існуючі карантинні обмеження через загрозу занесення високопатогенного грипу птиці та Сovid-19, було проведено відбір зразків продукції підприємств із додатковим маркуванням в торгівельних мережах та  проведено їх дослідження в акредитованій уповноваженій державній лабораторії на відсутність залишків антимікробних препаратів. 
Відео ролик відбору зразків і результати дослідження:

 

 

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, відповідно стандартній процедурі має право здійснювати нагляд на будь-якому виробничому етапі.
Питання антибіотикорезистентності, яку Всесвітня організація охорони здоров'я вже офіційно визнала глобальною загрозою здоров'ю людини, потрібно вирішити професійно та належним чином!
Українці гідні споживати якісну та безпечну для здоров’я продукцію! 
 
Ознайомитися, з детальним вимогами можна за посиланням нижче:
 

 

Source URL: http://www.poultryukraine.com/ru/about-association/association-news/2020/12/association-news_7469.html
© 2012  - 2024 Союз птицеводов Украины